Muğla’da Yazın Favorisi Tezgâhlarda 10 Lira

0




Muğla halkı tarafından genellikle salata, yoğurtlu meze ve zeytinyağlı yemeklerde tercih edilen semizotu, hafif ekşimsi tadıyla yaz sofralarının baş tacı olmaya devam ediyor. Muğlalılar, bu besleyici otu kimi zaman sade olarak, kimi zaman domates, soğan ve limon eşliğinde salata şeklinde tüketiyor. Ayrıca yoğurtla karıştırılarak serinletici bir meze haline getiriliyor ya da zeytinyağlı olarak pişirilip soğuk servis ediliyor.

Besin değeri oldukça yüksek olan semizotu; Omega-3 yağ asitleri, demir, kalsiyum, potasyum ve C vitamini bakımından zengin bir bitki. Özellikle sindirim sistemini desteklemesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kalp sağlığına katkıda bulunması nedeniyle sağlık açısından da öneriliyor.

Pazarcı esnaflardan biri, “Her yaz olduğu gibi bu yıl da semizotu oldukça rağbet görüyor. Hem ekonomik hem de sağlıklı. Gençlerden yaşlılara herkes alıyor. Mevsiminde tüketildiğinde vücuda büyük fayda sağlıyor” diyerek ürünün talep gördüğünü belirtti.

Menteşe’deki pazarlarda halkın doğal ve taze ürünlere olan ilgisi devam ederken, semizotu gibi yerel otlar sofralarda daha fazla yer buluyor. Yaz boyunca pazarlarda bulunabilecek semizotu, hem lezzeti hem şifa kaynağı oluşuyla vatandaşların gözdesi olmaya aday.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir